Az engedély nélküli titkos lehallgató, megfigyelő berendezések („poloskák”) ugyan titkosszolgálati eszköznek minősülnek és törvényileg is tiltott használatuk, napjainkra széleskörűen elterjedőben van. A gyors technológiai fejlődés következtében egyre kisebb méretű és jobb minőségű, amatőr és fél-professzionális eszközök találhatók a piacon, így az ellenük való védelem valós igényként jelentkezik.

A köznyelvben és szakzsargonban is „poloska” mint gyűjtőfogalom alatt már nem csupán a kimondott lehallgató eszközöket, hanem a technikai megfigyelés teljes repertoárját értjük, amelybe beletartoznak különféle titkos, vagy rejtett video kamerák és rögzítők, a GPRS és GPS alapú nyomkövetők, párhuzamosított (RAT) mobil telefonok és sok más hasonló eszköz.

A fent jelzett eszközök egy része legálisan kapható, hatósági engedélyekkel rendelkező eszközök, azonban felhasználásuk módja az, ami miatt ebbe a kategóriába kerülhetnek.

Baráth és Partnerei rendelkezik azzal a szakember gárdával, technikai felszereléssel és tapasztalattal, amellyel fel tudjuk fedni, illetve védelmet tudunk nyújtani a különböző jellegű technikai megfigyelésekkel szemben.